Tiistaina oli aika suunnata kohti Helsinki-Vantaata, jokseenkin flunssaisena edelleen. Lento kohti Kööpenhaminaa lähti kahden paikkeilla ja sujui ihan mukavasti. Tutustuin vierustoveriini Hennaan, joka oli matkalla Saksaan työmatkalle ja päädyimme odottelemaan vaihtolentojamme yhdessä, sillä molemmilla oli useampi tunti venttailua ennen boardingia. 
Kastrupin kentän kauppatarjonta oli varsin laaja, kahviloitakin oli tiputeltu mukavasti sinne tänne. Päädyimme istuskelemaan erääseen mehubaariin, joka kuulemma täytyy Kööpenhaminassa ollessa kokeilla.
IMG_0613-normal.jpg

Oma omena-minttu-inkiväärimehuni oli oikeastaan yllättävän hyvää ja inkiväärin kirpakkuus helpotti tukkoista oloa. 
Viiden maissa jätimme toisillemme hyvästit ja Henna suuntasi kohti Bremeniä, kun minä puolestani hakeuduin omalle lähtöportilleni. Newcastlen kone oli pieni kuin hyttynen, tuskin 50 paikkaa ja keskikäytävä oli todella kapea. Koko kone oli varmaankin maksimissaan nelisen metriä leveä ja istuimme kuin sillit suolassa. Pientä klaustrofobiaa oli kieltämättä ilmassa, mutta jostain syystä koneen espanjankieliset varoitustekstit huolestuttivat minua eniten...

Vaikka ensimmäinen lento oli mennyt flunssasta huolimatta varsin miellyttävästi, lento Kööpenhaminasta Newcastleen oli aivan toista maata. Korvat menivät lukkoon heti nousussa, eivätkä auenneet ennenkuin lentokoneen pyörät taas koskettivat kiitorataa Englannin puolella. Onneksi kaamea päänsärky helpotti ja oli jo kokonaan poissa, kun oli aika metsästää matkatavarat hihnalta. Mitä tästä opimme? Älä lennä flunssassa tai kärsi mahdolliset seuraukset.

Olin varannut 'vastaanottokomitean' itselleni ja siellä olikin yliopiston puolessa ihmisiä heilumassa kylttien kanssa. Sain tervetuliaiskassin ja ehdin sopivasti meille vaihtareille järjestettyyn bussikyyditykseen. Harmaa ja sumuinen sää toivotti meidät tervetulleiksi varsin peribrittiläiseen tapaan. Kymmenen minuutin matka vihreiden peltojen halki oli ohi nopeasti ja pääsimme asuntolalle. Meitä oli kourallinen ja yhteistuumin saimme raahattua kaikkien matkatavarat muutaman kymmenen metrin matkan päärakennuksen respaan. Olin aavistuksen pettynyt, etten saanut huonetta komeasta päärakennuksesta, vaan pääsin muiden vaihtareiden tapaan uudisrakennukseen, joka tosin lienee rakennettu jo useampia kymmeniä vuosia sitten. 
Tummanvihreällä kokolattiamatolla peitetyt lattiat narisevat kuin henkitoreissaan ja on turha edes yrittää astella hiljaa huoneessa. Ei käy kyllä kateeksi alakerrassa asuvia... 
Oma huoneeni on kolmannessa ja ylimmässä kerroksessa, antaen ihan mukavan näkymän punatiilisten kattojen yli tavalliselle asuntoalueelle. Yhteiskeittiön ikkunasta tosin näkee paremmin keskustan suuntaan, jopa St Jamesin stadionille asti. 

IMG_5412-normal.jpg

(Kuva asuntolan päärakennuksesta huoneeni ikkunasta kuvattuna.)


Saapumisiltana autoin erästä intialaista vaihto-opiskelijaa raahaamaan kaikki neljä matkalaukkuaan kakkoskerrokseen ja sovimme menevämme käymään lähimmässä kaupassa kunhan olisimme ensin asettuneet hieman taloksi. 
Kipitimmekin yhdessä Shubhadan kanssa lähimpään pikkumarkettiin ja reissulta palasimme kumpikin yhtä nuudelikeittopakettia ja kiinalaista takeaway-annosta rikkaampana. En enää niin myöhään viitsinyt mennä koluamaan yhteiskeittiön kaappeja haarukan toivossa, mutta riisiannoksen kantena ollut pahvi toimitti varsin hyvin lusikan virkaa.
En saanut nettiä toimimaan ilman tunnuksia, joten istuskelin sängylläni syöden paistettua riisiä ja kasviksia, lukien Tiialta lainaamaani Neverwhere -nimistä kirjaa, harhauttaen näin varsin kätevästi orastaneen koti-ikävän. Blogini nimi 'Everwhere' on väännelmä kyseisen kirjan nimestä. (En keksinyt mitään Newcastleen liittyvää, joten Everwhere sai jäädä.)


IMG_5418-normal.jpg


Seuraavat päivät kuluivat varsin nopeasti tervetuloviikon riennoissa juostessa. Kävimme yhdessä Shubhadan kanssa infoluennoilla, shoppailemassa välttämättömiä tarvikkeita asuntolahuoneeseen (termosmuki ja lämmin torkkupeitto ovat must, huoneet täällä ovat todella kalseita!) ja muuten vain ravasimme pitkin kaupungin katuja, pääasiasssa bussipysäkkien perässä, välillä myös tiettyjä kauppoja metsästäen (kuinka vaikeaa yhden kansainvälisen adapterin löytäminen voi muka olla?!). Olimme lunastaneet kutsut perjantai-illan buffetpippaloihin (Teemana "Best of Britain" ja Harry Potter), joissa lyhyen puheenvuoron piti myös yliopiston vice chancellor sekä joku virkavallan isompi kiho (unohdin jo autuaasti kuka hän mahtoi olla). Ilmainen ruoka on aina ilmaista ruokaa (kolmioleipiä, ranskalaisia, lihapullia, sipsiä, minipizzoja jne) ja vatsat aivan täynnä kierimme takaisin asuntolalle.

 

IMG_0664-normal.jpg