IMG_0657-normal.jpg

 

Päätin siis aloittaa matkablogin ajastani Newcastlessa. Katsotaan kuinka orjallisesti jaksan tätä lopulta pitää~

Virallisten papereiden mukaan pitäisi täällä viipyä viitisen kuukautta, mutta katsotaan kuinka pitkä aika tulee todellisuudessa olemaan. Ja vaikka Suomessa opiskelen latinaa, täällä ollessa täytyy yrittää tottua olemaan historianopiskelija, sillä 'joudun' valikoimaan pääasiassa historian kursseja. Pari latinankurssia sain luvan istua kuunteluoppilaana. Olisin mielelläni napannut nekin pisteet kotiin, mutta jostain syystä täällä ollaan aika tiukkoja opintopisteiden ylärajasta ja sitä ollaan rajoitettu 30 opintopisteeseen (=3 kurssia täkäläisittäin). 

Kampusalue on suuri ja täynnä vanhoja rakennuksia. Monet kivetyt kävelytiet risteilevät pitkin kampusaluetta tehden paikasta A paikkaan B pääsemisen välillä varsin mielenkiintoiseksi. Onneksi täkäläiset harrastavat jonkin verran suuntaviittoja, mutta ilman infotilaisuudesta saatua karttaa saattaisi olla hieman hukassa. Se onkin löytänyt pysyvän paikkansa repun sivutaskuun. :)
Historian, klassisten kielten ja arkeologian oppiaineet asuvat komeassa punatiilisessä Armstrong buildingissa (Linkki virtual touriin), joka on kampuksen vanhimpia rakennuksia. 

Kirjoittelen lisää tämän viikon kuulumisista, kunhan ehdin. Ulkoasu ei todellakaan jää tällaiseksi, täytyy vain saada napsittua parempia kuvia. ^^