En yleensä kuvaile syömiäni ruokia ja muita erikoisuuksia, mutta vieraassa maassa ollessa on ehkä ihan sallittua napsaista kuvia kaikenlaisista kulinaristisista kummallisuuksista ja ihan vain muistin tueksi.


korvaa9.jpg
Lentokoneessa oli tietysti aina tarjolla teetä, usein myös keksejä.

IMG_1336.jpg
Krispy Kremen glitterdonitseja

IMG_1161.jpg
Erään konditorian kakkuvalikoimaa Yorkissa


 

IMG_1370.jpg
Pirtelö, joka maistui skittleseiltä
 

IMG_1430.jpg
extrakirpeitä chewitseja (hedelmätoffeeta)

korvaa11.jpg
Limsaa, makuna voikukka ja ohdake... Se oli ihan hyvää.

 

Aasialaista sapuskaa:

kokeilu111.jpg
korealaista lääkealoesta (aloe vera) tehtyä mehua. Kummallinen, muttei paha. Olisi ollut parempaa ilman hedelmälihaa...

korvaa12.jpg
Säilötyistä/hapatetuista persikoista tehtyä juomaa, joka tuoksui hämmentävän tervaiselle ja savusaunalle, mutta maistui omituisen makeansuolaiselta... Vasta laimennettuna sain lasillisen kyseistä tököttiä alas ja tytöillä oli tietysti hauskaa katsoa epätoivoista ilmettäni. 0/10 pistettä. Yök.
 

korvaa10.jpg
Kasvissamosa. Näitä ihanuuksia kävin ostelemassa kauppahallista aina kun sille suunnalle satuin. Täytteenä intialaisittain maustettua perunaa ja hernettä. Nam. Täytyy yrittää tehdä näitä kotioloissakin.

IMG_1678.jpgIMG_1679.jpg
Kävin Newcastleen palatessani syömässä Heathrowlla. Terminaalissa sattui olemaan Wagamama -niminen japanilainen ravintola. Ruoka oli ihan kelvollista, mutta tiedän, että osaisin itse tehdä vielä hieman parempaa. Ruokaa ei oltu uskallettu maustaa kunnolla, jouduin itsekin lisäämään aika reippaasti soijakastiketta.
En suosittelisi, jos hakee autenttista japanilaista fiilistä, sillä sitä ei löydä sellaisesta ketjupaikasta kuin Wagamama. Säilötyt kasvikset tosin olivat hyviä...


IMG_1937.jpg
Supersuper tulista intialaista sapuskaa Lontoossa. Halpaa se oli eikä kyynelten läpi edes osannut sanoa mikä oli paneerjuustoa ja mikä ei.

IMG_1959.jpg
Löysimme Lontoossa Chinatownin puolivahingossa ja täytyihän siitä ottaa kaikki irti. Japanilainen pikkuravintola oli edullinen ja tarjoilijat näyttivät hämmentyneiltä kun tilasimme kahdet annokset kumpikin... Ja ne olivatkin valtavan kokoiset annokset! Todella hyvää sapuskaa. Kyseinen pieni lounasravitola olisi varmaankin kantapaikkani, jos asuisin Lontoon seutuvilla.

korvaa4.jpg
Rakastamiani nuudeleita. Näitä tuli syötyä useamman kerran, eikä hintakaan aasialaisessa marketissa ollut kovin kallis.

IMG_1341.jpg
Samaiset nuudelit kasviswokissa, made by yours truly.

IMG_1374.jpg
Wontontaikinaa! Jee! Tätä saa Suomessa metsästää kissojen ja koirien kanssa, mutta Newcastlessa sitä oli monessa paikassa.

korvaa2.jpg
Nyyttejä tofutäytteellä. Eivät ehkä ole kaikista kauneimpia, mutta kunhan noita tulee tehtyä useammin, niin eiköhän se tekniikkakin parane... Tuollaisen bambuhöyrystimen ostin, aasialaisesta marketista jälleen kerran, kuinkas muuten. Kovin kätevä pikkuinen höyrystin, eikä hintakaan päätä huimannut (joku nelisen puntaa jotakuinkin).

Muuta yhteiskeittiössä kokkailtua:

IMG_1698.jpg
Focaccia, joka kuvassa näyttää vaaleammalta kuin todellisuudessa oli.  Ihan hyvin sekin onnistui, vaikka yhteiskeittiön uuni olikin vähän kenkkumainen.

IMG_1422.jpg
Itsenäisyyspäivänä soijamaidosta ja sushiriisistä tekemäni riisipuuro, joka onnistui yli odotusten. Se oli oikeasti todella hyvää ja yllätyin itsekin. 
 


Ja vielä viimeiseksi kuvaksi kummallinen jäätelöautomaatti Heathrowlta.

korvaa1.jpg