IMG_0736-normal.jpg


Ette saakkaan ihan niin pitkää selontekoa kuin olin ensiksi ajatellut, sillä mokoma blogipalvelu söi (jälleen) jo lähes valmiiksi kirjoittamani tekstin. Nyt palaa käpy.
Mutta jotain kuitenkin. Toinen viikko hurahti käyntiin oikeastaan aika kauniissa säässä. Täällä on ollut aurinkoista ja varsin lämmintä useampanakin päivänä. Yliopistolla on tullut rampattua useampaankin otteeseen, lähinnä raivostuttavia kurssivalintoja tehdessä. Koko systeemi on tehty turhan hankalaksi tai sitten vain  Suomessa kaikki tuntuu toimivan kymmenen kertaa paremmin huomattavasti pienemmällä henkilökunnalla. 

 

Tällä viikolla tuli istuskeltua paikallisessa yliopiston lähellä olevassa Starbucksissa oikein urakalla. Yliopiston netti on sen verran vahvasti rajattu, ettei minkäänlainen nettipelaaminen onnistu, satunnaisia Facebookin pelejä lukuunottamatta. Niinpä päätin fiksuna kuluttaa aikaani kahvilassa ilmaisen wifin parissa ja sainkin ladattua edes yhden pelin koneelleni, mikäli tulee tarve tappaa aikaa jossain vaiheessa.
En välitä kuvata kaikkea mitä syön toisin kuin jotkut, mutta otin historiallisesta ensimmäisestä Starbucksin kahvistani kuvan. Caramel Macchiaton seurana oli jonkinsortin juustopaahtoleipä.


IMG_0732-normal.jpg


Kävimme myös tyttöjen kanssa lähimarketissa ruokaostoksilla, mutta tarkastimme myös Grainger Marketin tarjousten varalta. Vihannekset ja hedelmät ovatkin keskustassa olevalla katetulla torilla (kauppahallilla) huomattavasti edullisempia, minkä lisäksi omaleimainen tunnelma on tietysti plussaa.

IMG_0755-normal.jpg

Yhdeksi lempi(ruoka)kaupoistani on kuitenkin noussut Newgate Streetillä sijaitseva kiinalainen supermarketti, jonka nuudelit taitavat olla koko kaupungin halvimpia. Opettelin käyttämään asuntolan yhteiskeittiön kummallista hellaliesisysteemiä ja sain onnistuneesti kokattua itselleni nuudeliwokkia eilen illalla. Se onnistui hyvin, ottaen huomioon että ainoat 'mausteet', jotka tällä hetkellä omistan ovat soija- ja chilikastike. 

Kiirettä pitää tosiaan pitää! Huomenna on "Social Sunday", sillä tapaan Study Buddyni Lewisin ja loput tutorryhmäläiset kahvilla aamupäivällä, illalla taas järjestämme jo toista kertaa vaihtareiden kokoontumisen asuntolamme päärakennuksen isossa salissa (Viime kerralla jouduin ihmisten kyselytulvan kohteeksi, sillä suurin osa ei tiennyt mitään Suomesta ja juttelin pitkään erään katalonialaisen neidin kanssa Espanjan ja katalonialaisten välisistä poliittisista ja historiallisista ristiriidoista).

Maanantaina pyörähtää käyntiin ensimmäinen opetusviikko ja arki alkaa viimein täälläkin päin maailmaa. 

IMG_0735-normal.jpg