Mielestäni mikään seuraavista ei ollut aivan oman artikkelinsa arvoinen, joten päätin koota kaikki mukavasti yhteen. Luvassa siis paljon kuvia!


Vietimme eräs sunnuntai kämppäkaverini Zhengin syntymäpäivää porukalla kokkaillen. Kiinassa on tapana seurata kiinalaista kuukalenteria, jonka mukaan Zhengin syntymäpäivä olisi ollut vasta muutamaa viikkoa myöhemmin, mutta päätimme silti juhlistaa tapausta porukalla, sillä 'oikeana' päivänä osa olisi jo ehtinyt lähteä omille teilleen syyslukukauden lähestyessä loppuaan. (Ja arvatkaa kuka valitsi toukkakakun!)

IMG_1316A.jpgIMG_1318A.jpg


Jostain syystä nimi 'Elina' onkin hämmentävän hankala (paikallisille lähinnä, vaihtarit tuntuvat osaavan sen lähes aina ongelmitta) ja olen saanut kuulla kaikenlaisia hämmentäviä versioita. Listassa yleisimmät ovat Elena, Yelena, Elana ja Eleonor (??). Näin paikallisessa Starbucksissa myös eräs kerta:
IMG_1315A.jpg


Viime viikolla yhdellä keskustan kävelykaduista järjestettiin kansainväliset joulumarkkinat. Puoteja oli monenlaisia, mutta ei kyllä ehkä yhtä monta kuin mihin olen Turussa tottunut. Valikoima tosin oli laajempi.
IMG_1330.jpg


Paikallinen halparuokapaikka vetää puoleensa järjettömästi porukkaa, pahimman lounasruuhkan aikaan jono kiemurtelee pitkälle ulos asti. Ruoka on kyllä halpaa, mutta ei laatukaan ole kovin kummoinen. Paikka on, kuten kuvasta näkyy, kuitenkin nälkäisten opiskelijoiden suosiossa.IMG_1331.jpg




Joulunalusaika näkyy katukuvassa monella tavalla. Fenwickin näyteikkuna oli saanut jouluista täytettä... Jos siis Liisa ihmemaassa on jollain lailla jouluinen...?
IMG_1324.jpgIMG_1325.jpg

Joulukoristeita on ripustettu kävelykaduille ja kauppojen ikkunoihin, sisällä Eldon Squaren kauppakeskuksessa joululaulut ovat raikuneet jo joulukuun alusta lähtien. Erityisesti pienten koululaisten tulkinta Petteri Punakuonosta oli kerrassaan hurmaava. 
IMG_1355.jpgIMG_1436.jpg